Sauna's

Saunanutzung und -führung

Saunabenutzung nach dem ursprünglichen Ritual
Bei der Thermae 2000 können Sie sich auch an einem Badetag mit Ihrer Badebekleidung entspannen. Wenn Sie die Saunen in Ihrer Badebekleidung benutzen, ist es wichtig, dass Sie besonders auf die Hygiene achten. Du kannst dies tun, indem du dem folgenden Ritual sorgfältig folgst.

Das Saunabad ist nicht nur das Aufwärmen in der heißen Kabine, es ist ein Spiel des abwechselnden Aufwärmens, Abkühlens und Ruhens. Aber kein Spiel ohne Regeln. Das Saunabad ist ein sorgfältig vorgeschriebenes Ritual. 

Douchen 

Voordat u de saunacabine ingaat neemt u een warme douche, ook al heeft u dit eerder op de dag al gedaan. Het is onder meer het tonen van respect voor uw mede- saunagangers: totale reinheid.

Afdrogen 

Hoewel u na een paar minuten weer nat zult zijn van het zweet, is het toch van belang dat het douchen wordt gevolgd door een grondige afdroogbeurt. De handdoek die u daarvoor gebruikt moet bij voorkeur niet dezelfde zijn die u gebruikt in de saunacabine. 

Warm voetenbad 

In iedere goede sauna vindt u een warm voetenbad. Voordat u de cabine ingaat warmt u daarin uw voeten gedurende een paar minuten. Door de voetzoolreflex wordt uw lichaam voorverwarmd en versneld op temperatuur gebracht.

In de cabine 

In de saunacabine (die altijd van hout is) ligt de temperatuur tussen de 50 °C (onderin) tot omstreeks 100 °C (helemaal bovenin). Dat is niet te heet, omdat de aanwezige vochtdeeltjes die zich in de lucht bevinden verdampen. Op de onderste bank is het uiteraard minder heet dan op de bovenste (meestal zijn er in de wat grotere saunacabines drie banken op verschillende hoogtes). Al naar gelang uw reactie kan de eerst saunagang 8 tot 12 minuten duren. Het is wel de bedoeling dat uw hele lichaam zich op het badlaken bevindt, zodat uw zweet niet op het hout komt maar op uw badlaken. 

Nu afkoelen

Nu u in de cabine zoveel warmte hebt opgeslagen (hoofdzakelijk in uw huid) moet u door goede afkoeling die warmte geleidelijk aan weer kwijt raken. Ook hiervoor moet u de tijd nemen. U begint met een hap frisse lucht in de buitenlucht. Zowel zomers als 's winters is het aan te bevelen om even een flinke portie zuurstof binnen te krijgen. Daarna begint het verdere afkoelen van het lichaam. Er zijn daarvoor diverse mogelijkheden in een goede sauna: de waterslang, de koude douche en daarna het dompelbad. 

Weer in het voetenbad 

Voor de tweede keer maakt u nu gebruik van het warme voetenbad. Dat bevordert de doorstroming van uw bloed en voorkomt dat u na de afkoeling koud blijft.

En dan rusten 

Uw lichaam heeft na al deze gezonde inspanning wel even rust nodig. Daarvoor is tenminste 15 minuten rusten in de daarvoor bestemde ruimte zeker zo belangrijk als het voorgaande. U heeft tijdens het verblijf in de saunacabine vocht verloren: tijdens uw rustpauze kunt u dit weer aanvullen met een gezonde drank.

Reserveer uw dagje sauna

Lassen Sie sich den ganzen Tag verwöhnen..

mit unseren speziellen Arrangements

Übernachtung inklusiv zwei Tage spa

ab 119,50p.P.
Mehr Informationen

Hier sind einige Arrangements hervorgehoben.
Schauen Sie sich unsere komplette Übersicht mit den verschiedenen Arrangements an.

Alle Arrangements für den ganzen Tag anzeigen